اگر از مدل لپ تاپ خود اطلاعی ندارید و وقت تحقیق بررسی در سایت‌ها را هم ندارید، لازم است با روش‌های شناسایی مشخصات لپ تاپ آشنا باشید. ممکن است روش‌های فهمیدن مشخصات لپ تاپ برای برخی از افراد پیچیده به نظر برسد، اما ما در این مطلب سعی می‌کنیم تا به زبان ساده به شما کمک کنیم چگونه مشخصات لپ تاپ خود را بفهمید. تا انتهای مطلب با ما باشید.

چه زمانی نیاز دارید مدل لپ تاپ را بفهمید؟

شاید از زمان خرید لپ تاپ شما مدتها گذشته باشد و مشخصات از ذهنتان رفته است. اهمیت فهمیدن مشخصات لپ تاپ زمانی مشخص می‌شود که با مشکلی مواجه شوید! مشکلات زیادی هست که شما برای رفع آن نیاز به دانستن اطلاعات لپ تاپ خودتان دارید:

  • اگر پیکربندی یک درایور لپ تاپ شما دچار ایراد شده باشد، برای نصب مجدد یا ارتقا آن درایور ابتدا لازم است مدل درایور را بدانید.
  • اگر باتری، صفحه کلید یا هر قسمت دیگر شما خراب شده باشد نیاز دارید مشخصات لپ تاپ خودتان را بدانید تا بتوانید قطعه متناسب با لپ تاپ را تهیه کنید.
  • در نهایت اگر قصد تعویض یا فروش لپ تاپ خود را داشته باشید، لازم است که مشخصات لپ تاپ را برای خریدار توضیح دهید.

حتی اگر قصد خرید لپ تاپ داشته باشید برای انتخاب بهترین لپ تاپ باید با مشخصات لپ تاپ خوب آشنایی داشته باشید و به عنوان خریدار بتوانید مشخصات را چک کنید. مشخصات لپ تاپ به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم می‌شود که روش‌های مختلفی برای فهمیدن هر بخش وجود دارد. در ادامه خواهیم که هر دو بخش مشخصات لپ تاپ از کجا بفهمیم.

چه مشخصاتی روی لپ تاپ نوشته شده است؟

وقتی با خطا روبه‌رو می‌شوید معمولا اولین سوال پیش می‌آید این است که مدل لپ تاپ کجا نوشته شده؟ اصولا روی لیبل‌هایی که پشت لپ تاپ چسبانده شده اطلاعاتی مختصری از مدل لپ تاپ و شناسه‌های ضروری آمده است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • برند و مدل لپ تاپ
  • شناسه کارخانه (Factory id)
  • Fcc id: شناسه (Federal Communication Commission) استاندارد جهانی در تولید قطعات سخت افزاری است.

چه مشخصاتی روی لپ تاپ نوشته شده است؟

جدای از اسامی تجاری مانند مدل سرفیس شرکت مایکروسافت که شرکت‌ها برای نام‌گذاری مدل‌های لپ تاپ استفاده می‌کنند، حروف و نوشته‌های انگلیسی که پس از برند نوشته شده را مدل لپ تاپ می‌گویند. هر تولیدکننده برای نام‌گذاری مدل لپ تاپ‌های خود از فرمول خاصی پیروی می‌کند که به این واسطه فروشندگان و متخصصین قادر خواهند بود اطلاعات لپ تاپ را به راحتی تشخیص دهند. 

به عنوان مثال شرکت dell لپ تاپ‌های خود را با عدد چهار رقمی مشخص می‌کند که رقم اول سری لپ تاپ، رقم دوم صفحه نمایش و دو عدد پایانی مربوط به سری پردازنده لپ تاپ است. معمولا شرکت‌ها اطلاعات لازم در مورد روش نام‌گذاری را در وبسایت خود منتشر می‌کنند.

پیدا کردن مدل لپ تاپ در ویندوز

در واقع شما برای پیدا کردن مشخصات لپ تاپ خود نیاز به ابزار خاص و یا انجام کار پیچیده ندارید. برای فهمیدن مشخصات لپ تاپ بدون نیاز به نرم افزار جانبی کافی است یکی از روش‌های زیر را دنبال کنید:

روش اول:

پیدا کردن مدل لپ تاپ در ویندوز

  1. به پنجره my computer بروید و روی آن راست کلیک کنید و یا می‌توانید مستقیما روی گزینه computer از منوی start راست کلیک کنید.
  2. از منوی باز شده گزینه properties را انتخاب کنید.

از منوی باز شده گزینه properties را انتخاب کنید.

  1. در پنجره‌ای که باز می‌شود، اطلاعات اولیه در مورد مدل پردازنده، میزان حافظه رم، پشتیبانی لپ تاپ از قلم، لمسی بودن نمایشگر و نسخه ویندوز نمایش داده می‌شود.

روش دوم:

معمولا برای چک کردن درایورهای نصب شده روی سیستم پس از نصب ویندوز و عیب یابی آن مشخصات لپ تاپ را در device manager بررسی می‌کنند:

  1. ابتدا به control panel بروید.
  2. به بخش hardware and sooun وارد شوید.
  3. در قسمت devise and printer روی device manager کلیک کنید.
  4. در پنجره باز شده تمامی ماژول‌های سخت افزاری سیستم را به همراه درایورهای نصب شده آنها می‌توانید بررسی کنید.

روش سوم:

روش دیگر فهمیدن مشخصات لپ تاپ استفاده از دستورات run ویندوز است. چه لپ تاپ شما جزو بهترین لپ تاپ گیمینگ باشد و یا فاقد کارت گرافیک مجزا باشد، این روش بهترین مسیر برای فهمیدن مدل کارت گرافیک لپ تاپ شماست. 

روش دیگر فهمیدن مشخصات لپ تاپ استفاده از دستورات run ویندوز است

  • کلید win+R را به طور همزمان فشار دهید تا وارد بخش Run ویندوز شوید
  • کد دستوری dxdiag را وارد کنید دکمه enter را بزنید.

در این قسمت شما می‌توانید کلیه مشخصات فنی و کانفیگ لپ تاپ خود از جمله مدل Cpu، مدل لپ تاپ و ظرفیت رم را مشاهده کنید.

در این قسمت شما می‌توانید کلیه مشخصات فنی و کانفیگ لپ تاپ خود از جمله مدل Cpu، مدل لپ تاپ و ظرفیت رم را مشاهده کنید. اطلاعات دیگر این بخش شامل ورژن ویندوز نصب شده، شرکت سازنده، زبان، ورژن بایوس، رابط دایرکت ایکس است. اطلاعات کامل کارت گرافیک لپ تاپ خود را می‌توانید در تب display مشاهده کنید. اطلاعاتی همچون مدل، ظرفیت کارت گرافیک و حتی فضایی که کارت گرافیک از رم استفاده می‌کند. شما با استفاده از گزینه Save All Information قادرید کلیه اطلاعات فوق را در سیستم خود ذخیره کنید.

روش چهارم:

اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید باید از روش زیر استفاده کنید:

  1. کلید win و R را به طور همزمان فشار دهید، تا پنجره run ویندوز باز شود.
  2. کلمه msinfo32 را در آن تایپ کنید و ok را بزنید.
  3. در قسمت system summary پنجره که باز می‌شود می‌توانید اطلاعات کلی سخت‌افزاری سیستم خود را مشاهده کنید. در سمت چپ پنجره، با کلیک روی هر قسمت می‌توانید جزئیات مربوط به هر بخش را مشاهده کنید.
  4. اگر در پیدا کردن مشخصات مورد نظرتان با مشکل مواجه شدید می‌توانید در فیلد Find What در پایین پنجره، اطلاعات را جستجو کنید.

اطلاعات کلی سخت‌افزاری سیستم خود را مشاهده کنید.

  1. علاوه بر این از مسیر زیر نیز می‌توانید به این پنجره دسترسی داشته باشید:

start-> all programs-> Accessories-> system tools-> system information


فهمیدن مشخصات لپ تاپ به کمک نرم افزارهای جانبی

اگر از روش‌های فوق نتوانستید به اطلاعاتی که لازم داشتید، دست پیدا کنید، می‌توانید با استفاده از برخی نرم‌افزارهای کاربردی به تمام مشخصات لپ تاپ خود پی ببرید. این روش برای لپ تاپ مک بوک نیز یکسان است.

نرم افزار System Information Viewer:

نصب آن بسیار ساده است و نیازی به کرک ندارد. این نرم‌افزار تمام جزئیات سخت‌افزاری از سسنسورها و پورت‌های لپ تاپ گرفته تا اطلاعات مربوط به ساخت مانند شرکت سازنده و حتی محل ساخت لپ تاپ را در اختیار شما قرار خواهد داد. علاوه بر مشخصات سخت‌افزاری سیستم خود، می‌توانید به اطلاعات نرم‌افزاری از قبیل کدهای نصبی و لایسنس‌های فایل‌های اجرایی نیز دست پیدا کنید.

فهمیدن مشخصات لپ تاپ به کمک نرم افزارهای جانبی

نرم افزار CPU-Z:

این برنامه حجم کمی دارد و به راحتی نصب می‌شود. پس از نصب می‌توانید در هر تب این برنامه اطلاعات مربوط به یک بخش از لپ تاپ خود را مشاهده کنید. علاوه بر این در بخش bench می‌توانید امتیاز تست پردازنده سیستم خود را با پردازنده‌های دیگر مقایسه کنید.

نرم افزار CPU-Z

از دیگر نرم‌افزارهای مناسب جستجوی مشخصات لپ تاپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نرم افزار CrystalDiskInfo
  • نرم افزار GPU Caps Viewer
  • نرم افزار Wise System Monitor

فهمیدن نسخه ویندوز لپ تاپ

  1. کلید win و R را به طور همزمان فشار دهید، تا پنجره run ویندوز باز شود.
  2. عبارت winver را در پنجره run تایپ کنید و enter را بزنید.
  3. مشخصات کلی ویندوز نمایش داده می‌شود.

فهمیدن نسخه ویندوز لپ تاپ

اما برای فهمیدن اینکه ویندوز لپ تاپ نسخه 32 بیتی است یا 64 بیتی مسیر دیگری را باید طی کنید:

اما برای فهمیدن اینکه ویندوز لپ تاپ نسخه 32 بیتی است یا 64 بیتی مسیر دیگری را باید طی کنید:

روی پنجره My computer راست کلیک کرده و گزینه properties را انتخاب کنید و یا می‌توانید کلید win و pause را همزمان فشار دهید. در پنجره باز شده در قسمت system type مشخصات مورد نظر شما آمده است.

از کجا بفهمیم مانیتور لپ تاپ ما چند اینچی است؟

برای فهمیدن مشخصات مانیتور خود باید از مسیر زیر در کنترل پنل، گزینه advanced settting را کلیک کنید.

Control Panel\Appearance and Personalization\Display\Screen Resolution

در بخش اول مشخصات کارت گرافیک لپ تاپ و تب بعدی مشخصات صفحه نمایش از جمله رزولوشن نمایشگر، نرخ نوسازی صفحه، پشتیبانی از HDR و گستره رنگی نمایش داده می‌شود.

از کجا بفهمیم مانیتور لپ تاپ ما چند اینچی است؟

در ویندوز 10 دسترسی به این پنجره ساده شده است:

  1. از منوی start در بخش setting روی گزینه system کلیک کنید.
  2. از نوار کناری گزینه display را انتخاب کنید.
  3. در پایین صفحه روی گزینه Advanced display settings کلیک کنید.

با این وجود باید گفت که هیچ گزینه برای نمایش اندازه صفحه نمایش وجود ندارد! پس برای فهمیدن اندازه مانیتور لپ تاپ باید دفترچه راهنمای لپ تاپ را بررسی کنید و یا مشخصات مدل لپ تاپ را در اینترنت جستجو نمایید.

منبع: lifewire